Un articol adresat celor interesaţi de piscine


Cu siguranţă v-aţi gândit în fiecare vară, în zilele călduroase, la o posibilitate de a vă răcori. Poate marea e prea departe de voi ori poate nu vă permite bugetul o astfel de excapadă estivală. Şi-atunci, încercaţi variante, o deplasare la ştrandul din oraş şi de ce nu, dacă există opţiunea unui astfel de răsfăţ, într-o piscină personală. (fie a voastră, fie a unei cunoştinţe). O piscină e un răsfăţ atât pentru tine cât și pentru întreaga familie şi chiar a prietenilor. O modalitate de a petrece zile şi chiar seri calde de vară într-un cadru perfect.

Toate bune şi frumoase până aici, având cam toate ingredientele necesare: apă, soare şi piscina. Însă v-aţi gândit vreodată ce înseamnă aceasta din punct de vedere administrativ, al întreținerii? Totuşi prezenţa unei piscine în gospodărie aduce odată cu ea nu doar satisfacţii, ci şi responsabilităţi.

Pentru ca apa în care ne bălăcim să fie mereu curată, proaspătă şi să aibă acea culoare care să ne „ispitească” pentru a intra în ea, ai nevoie să urmezi câţiva paşi importanţi:

Tratarea apei

După montarea piscinei, prin umplerea ei, fie din apa de la reţea, fie din puţuri, există riscul de a intra şi impurităţi, care trebuie eliminate. Pentru că o piscină nu o goleşti zilnic, acele microorganismele trebuie să dispară. Se pot folosi tabletele cu dizolvare lentă, fără calciu, care au un efect preventiv pe termen lung asupra bacteriilor, ciupercilor şi virusurilor din apă plus că distrug impurităţile organice.

 

Filtrare şi curăţare

Orice piscină are nevoie de un sistem de filtrare sau de filtre pentru a păstra apa curată şi limpede. Inevitabil, dacă ocolim anumiţi paşi ori apa a stat prea mult algele îşi fac de cap. Pentru asta există soluţii, care au acţiune rapidă, limpezesc apa şi îndepărtează mirosurile neplăcute.

 

La fel de utilă, în momentele în care piscina nu este folosită, este montarea unei prelate pentru a nu permite impurităţilor, obiectelor ori frunzelor să pătrundă-n apă. Dacă totuşi acestea ajung în piscină, pot fi eliminate cu un minciog.

Şi cum nu putem intra în piscină fără o scară, avem nevoie şi de aşa ceva.

 

Nu vă rămâne decât să vă alegeţi piscina potrivită!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s